FRDO CFDD

FEDERALE RAAD VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

Persprijs 2013 | 24 maart 2014

Start date / end date: 
24/03/2014 - 14:00 tot 17:00

Duurzaam nieuws? Ik wil het niet weten!

Persprijs duurzame ontwikkeling

 

! De laureauten van de prijs !

! Foto's receptie !

! Filmpje !

 

Op maandag 24 maart (14u) vindt het jaarlijkse media-event en de uitreiking van de FRDO-Persprijs plaats In het Residence Palace te Brussel. Op het programma:

Staatssecretaris Servais Verherstraeten, professor Edwin Zaccaï en reclame-expert Guillaume Vanderstighelen over communiceren rond duurzaamheid met media en publiek.  Is er in het Twitter-tijdperk nog plaats voor een driedimensioneel verhaal, voor een visie op  lange termijn? De  federale langetermijnvisie duurzame ontwikkeling die afgelopen jaar goedgekeurd werd, kreeg nauwelijks aandacht in de media. Is er een beter verhaal nodig, of moeten we het anders vertellen? Misschien kan de sociale psychologie of de marketing- en reclamebenadering nieuwe inzichten bieden over hoe boodschappen effectiever over te brengen.

Uitreiking van de FRDO-persprijs duurzame ontwikkeling, dit jaar bestemd voor de audiovisuele media (TV, film, radio), en interviews met de laureaten.

Tijdens de receptie nemen we afscheid van FRDO-directeur Jan De Smedt, die met pensioen gaat.

 

Programma

14.00 u  Welkom door FRDO-voorzitster Magda Aelvoet

14.05 u  Servais Verherstraeten - de communicatie rond de federale langetermijnvisie duurzame ontwikkeling (tekst)

14.15 u  Edwin Zaccaï – beter communiceren, maar waarover?

14.30 u  Guillaume Vanderstighelen – beter communiceren over duurzaamheid

14.45 u  Vraagstelling

15.00 u  Uitreiking van de FRDO-persprijs duurzame ontwikkeling voor televisie, film en radio, door Staatssecretaris Servais Verherstraeten

15.30 u  Interview met de laureaten door Eddy Caekelberghs (RTBF)

16.00 u  Receptie en afscheid van Jan De Smedt, directeur FRDO (tekst Jan De Smedt)

 

Sprekers

Servais Verherstraeten is in de federale regering Staatssecretaris voor Staatshervorming, toegevoegd aan de Eerste Minister, en Staats­­se­cretaris voor de Regie der gebouwen en Duurzame Ontwikkeling, toegevoegd aan de Minister van Financiën, belast met Ambtenarenzaken. Hij is sinds 1995 federaal volksvertegenwoordiger voor CD&V. Begin dit jaar publiceerde hij het boek “In de machinekamer van de politiek” over de splitsing van BHV en de staatshervormingen in ons land.

 

Guillaume Van der Stighelen studeerde voor tuinarchitect, maar belandde in de reclamesector en stond dertig jaar lang aan het hoofd van het reclamebureau Duval Guillaume. Hij is auteur van The Simple Truth about Advertising (1997) en Maak van je merk een held (2008, gekoppeld aan een website, http://www.heldenmerk.be/). Na zijn afscheid van de reclamesector in 2011 bracht hij een essaybundel “Echt” uit, en een dichtbundel “Jij bent de zon nu”.

 

Edwin Zaccai is burgerlijk ingenieur, doctor in de milieuwetenschap en licenciaat filosofie.  Hij is professor aan de  Université Libre de Bruxelles (ULB), waar hij het Centre d'Etudes du Développement Durable (CEDD) leidt.  
Edwin Zaccai publiceerde over verschillende aspecten van duurzame ontwikkeling, zoals het voorzorgsprincipe, indicatoren, duurzame consumptie, de klimaatproblematiek ...

 

 

Praktisch

  • Het event vindt plaats in het Residence Palace, gelegen in de Europese wijk aan het Schuman-plein te Brussel. Een routebeschrijving vindt u hier.
  • Het event is gratis, maar u dient zich vóór 15 maart in te schrijven door een mail te sturen naar chris.schuurmans@frdo.be met vermelding van uw naam en organisatie.

 

Reglement