FRDO CFDD

FEDERALE RAAD VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

04/10 | Deeleconomie en duurzame ontwikkeling

Start date / end date: 
04/10/2016 - 11:45

Deeleconomie en duurzame ontwikkeling

Wat denkt het middenveld ervan?

Lunchdebat: dinsdag 4 oktober 2016 | 11.45 – 14 u | Brussel, Zaal Storck, Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel

PRESENTATIES

FOTO'S

FILM

VERSLAG

Vorig jaar organiseerde de FRDO een lunchdebat over de functionaliteitseconomie (zie link). Dit jaar heeft de raad beslist twee lunchdebatten te organiseren over het thema van de innovatieve economische modellen zoals de deeleconomie, de samenwerkingseconomie, de peer-to-peer- economie, … Deze innovatieve economische modellen vormen namelijk een van de werkthema’s van de raad voor dit jaar. Bovendien werd een werkgroep voor dit thema opgericht.

Tijdens het eerste lunchdebat van 31 mei werden de verschillende concepten en de mogelijkheden en risico’s ervan op het gebied van duurzame ontwikkeling geanalyseerd. De verschillende documenten (verslag, presentaties, foto’s) zijn beschikbaar op onze website.

Het tweede debat zal op 4 oktober om 11.45 u plaatsvinden. Werkgevers, werknemers, vertegenwoordigers van de milieuorganisaties en vertegenwoordigers van verbruikers zullen hun visie over de deeleconomie komen uitleggen, en het daarbij ook hebben over de kansen en risico’s ervan. Verschillende milieu-, economische en sociale thema’s zullen aan bod komen.

Na afloop van het debat krijgt u het woord. U kunt vragen stellen mee debatteren met de sprekers.

Wij zorgen voor broodjes en een drankje. Er is geen vertaling voorzien.

Door het grote aantal aanvragen is het jammer genoeg niet meer mogelijk om nog in te schrijven voor deze activiteit. Vanaf 10 oktober zult u op deze pagina een verslag kunnen vinden van het lunchdebat.

Indien u nog vragen heeft, neem contact op met Fabrice Dehoux (fabrice.dehoux@cfdd.be – 02/743 31 53). Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.