FRDO CFDD

FEDERALE RAAD VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

05/10 | Welke definitie van ‘groen’ voor de financiering van de transitie in België?

Start date / end date: 
05/10/2018 - 08:45

Vrijdag 5 oktober 2018 | 08.450u - 16.30u | Brussel | Eurostation (Zuidstation, zaal Storck)

 

De Europese agenda om klimaatverandering te bestrijden en meer in het algemeen voor duurzame ontwikkeling wordt ondersteund door een strategie om het financiële stelsel ten dienste van deze doelstellingen te laten werken.  In deze context organiseert de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling op 5 oktober 2018 een seminarie over de nieuwe Europese regels voorgesteld door de Europese Commissie.

Volgende vragen komen aan bod:

  • Waarom is de Commissie van plan om een “taxonomie” voor duurzame financiering te bepalen en hoe zal dit gebeuren ? Wat zijn de mogelijke toepassingen van deze taxonomie ?
  • Waarom heeft de Commissie ook een verordening voor koolstofbenchmarks voor index providers ook voorgesteld ? Wat is de inhoud van dit voorstel ?
  • Hoe zullen deze toekomstige regels in België kunnen worden toegepast en wat zal hun impact zijn voor de financiering van de transitie in ons land?

Presentaties worden verzorgd door de Europese Investeringsbank (EIB), de Europese Commissie en haar Technical Expert Group on Sustainable Finance (TEG), gespecialiseerde consultants en stakeholders. Die worden gevolgd door tussenkomsten van de voornaamste actoren die verantwoordelijk zijn voor of betrokken bij de financiering van de transitie in België: de financiële sector,  FOD Financiën, het Schuldagentschap, de vakbonden en NGOs en natuurlijk ook de Nationale Bank van België (NBB) en de Autoriteit voor financiële diensten en markten (FSMA).

U kunt het programma hier raadplegen.

Deelname is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.
Via volgende link kunt u zich inschrijven: http://frdo-cfdd-admin.be/Account/JoinForum/814/.

Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij Nathalie Boucquey (+32 2 743 31 51 – nathalie.boucquey@frdo-cfdd.be) en voor logistieke vragen bij Korneel Ampe (+32 2 743 31 50 – korneel.ampe@frdo-cfdd.be).

 

Presentaties: