FRDO CFDD

FEDERALE RAAD VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

05/10 | Welke definitie van ‘groen’ voor de financiering van de transitie in België?

Start date / end date: 
05/10/2018 - 09:30

Vrijdag 5 oktober 2018 | 09.30u - 16.00u | Brussel | Eurostation (Zuidstation, zaal Storck)

 

In het kader van zijn werkzaamheden over de financiering van de transitie, organiseert de Federale raad voor Duurzame Ontwikkeling op 5 oktober een seminarie over de definitie van “groen”. Welke activiteiten kunnen door een als ‘groen’ benoemd financieel product gefinancierd worden – of niet ? Hoe zal de toekomstige Europese taxonomie in België toegepast worden en wat zal haar impact over de financiering van de transitie in ons land zijn (http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-3729_en.htm )?

Het seminarie zal specialisten in duurzaam financieren bijzonder interesseren.

Presentaties door de Europese Commissie, door leden van de Technical Expert Group on Sustainable Finance, en door gespecialiseerde consultants zijn voorzien. Ze zullen gevolgd worden door tussenkomsten van verschillende actoren die te maken hebben met de Europese taxonomie in België: milieu-NGOs, professionals van de financiële sector, consumenten, rating agencies, federale overheid en financiële toezichtoverheden.

De volgende sprekers hebben al hun deelname bevestigd:

  • Annica COCHU, Adelphi (Berlijn), medeauteur van de studie “Defining ‘green’ in the context of green finance” gemaakt voor de Europese Commissie
  • Barbara GABOR, Europese Commissie, DG Financial Stability, Financial Services and Capital Markets Union
  • Mireille MARTINI, Finance Watch, lid van de Technical Expert Group on Sustainable Finance (TEG) van de Europese Commissie
  • Ariane MEUNIER, FOD Financiën, Algemene Administratie van de Thesaurie.

Het definitieve programma zal zo spoedig mogelijk op onze website gepubliceerd worden en overgemaakt worden per mail. De taal van het seminarie is het Engels. Deelname is gratis maar inschrijven is noodzakelijk.

U kunt deze datum al noteren in uw agenda of u reeds inschrijven via de link: nathalie.boucquey@frdo-cfdd.be

Voor vragen kunt u terecht bij Nathalie Boucquey (+32 2 743 31 51 – nathalie.boucquey@frdo-cfdd.be )