FRDO CFDD

FEDERALE RAAD VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

25/06 | lunchdebat | Klaar voor een nieuw model?

Start date / end date: 
25/06/2015 - 11:45

Klaar voor een nieuw model?
 

Een product/diensteconomie als stap naar een duurzame ontwikkeling

In opdracht van de FRDO werkte projectbureau EcoRes een studie uit over een nieuw economisch model, de functionaliteits- of product/diensteconomie. Draagt diensten leveren in plaats van producten, bij tot een duurzamer economie? Wanneer wordt de gebruikswaarde van een product belangrijker dan zijn ruilwaarde, en komt het delen in de plaats van het hebben? Deze vragen komen aan bod in de studie, en de antwoorden worden toegelicht met praktische voorbeelden in ons land.

Op donderdag 25 juni om 11.45u organiseert de FRDO een lunchdebat, om de studie voor te stellen en de resultaten te bespreken. (VBO, Ravensteinstraat 4, 1000 Brussel.)

de studie

foto's

 

Het programma

  • 11.45u : Onthaal en sandwich
  • 12.15u : Inleiding door Magda Aelvoet, voorzitster van de FRDO
  • 12.20u : Anne-Sophie Ansenne, EcoRes : het concept product/diensteconomie, en de krachtlijnen van de EcoRes-studie in opdracht van de FRDO (waarbij 4 aanbevelingen ruimer aan bod komen) (presentatie)
  • 3 gevalstudies. Elke spreker stelt zijn bedrijf voor en licht de product/dienst benadering toe. Zowel de motivatie, hinderpalen, resultaten en maatschappelijke effecten komen aan bod. Tevens zullen de sprekers reageren op de aanbevelingen uit de EcoRes –studie.
  • 13.20u : debat met de zaal.

Er zijn sandwiches en drank beschikbaar. Er wordt geen vertaling voorzien.

aanwezigheidslijst

Deelname is gratis, maar inschrijving door een mailtje te sturen vóór 12 juni naar chris.schuurmans@frdo.be is verplicht.  U zal een bevestiging van uw inschrijving ontvangen ten laatste omstreeks 15 juni. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.