FRDO CFDD

FEDERALE RAAD VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

Lunchdebat | Maakt groei gelukkig?

Start date / end date: 
20/10/2014 - 12:00

Maandag 20 oktober 2014 | 12– 14u

Locatie gewijzigd !

Victor Hortaplein 40, 1060 Brussel (tegenover het Zuidstation) – Zaal Bara – 1ste verdiep.

Lunchdebat

Maakt groei gelukkig?
 

Groei, met als maatstaf de toename van het BBP, is de voorbije decennia bepalend geweest voor de ontwikkeling van onze samenleving. Door groei kan men de welvaart van een land en zijn inwoners vergroten, de overheidsschuld terugbetalen, werk creëren... Maar gaat dat soms niet ten koste van onze leefomgeving, van ons welzijn, en van de belangen van de inwoners in ontwikkelingslanden? Houdt groei geluk in voor iedereen, en hoe verhoudt een steeds toenemend BBP zich tot duurzame ontwikkeling ?
Over deze vragen gaat ons tweede lunch-debat van dit jaar, op maandag 20 oktober 2014 om 12u.
Peter De Keyzer, hoofdeconoom van BNP-Paribas-Fortis et auteur van het boek "Groei maakt gelukkig" en Philippe Pochet, directeur van het European Trade Union Institute (ETUI) geven hun antwoorden, met als moderator Brent Bleys, professor faculteit Economie van de Universiteit Gent.
We voorzien voldoende tijd voor vragen uit het publiek en debat.  
Er zijn sandwiches en drank beschikbaar.

--> Verslag
--> Foto's

Deelname is gratis, maar u dient zich wel vooraf in te schrijven door een mailtje te sturen naar  chris.schuurmans@frdo.be.  Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Opgelet : door het grote aantal inschrijvingen dienen we uit te wijken naar de Bara-zaal (1e verdieping) van de FOD Volksgezondheid, Veligheid van de Voedselketen en Leefmilieu (Victor Hortaplein 40, 1060 Brussel). U vindt hier een plannetje.  We vragen u ten laatste om 11u45 uw badge af te halen aan het onthaal.