FRDO CFDD

FEDERALE RAAD VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

De ronde van klimaatneutraal België | FILM

De ronde van klimaatneutraal België - FILM

Via zijn Persprijs steunt de FRDO nu al zes jaar lang de berichtgeving rond duurzame ontwikkeling en klimaatbeleid. Recent is de raad nog een stap verder gegaan, en heeft hij zelf een reportage gefinancierd die klimaatinitiatieven op lokaal vlak onder de aandacht brengt.  Deze reportage werd in december 2015 vertoond tijdens een side-event van de COP Parijs.

“De ronde van klimaatneutraal België” werd voor de FRDO gemaakt door productiehuis Rumblefish en consultancybureau Zero Emission Solutions. Presentator Jan Matthys gaat in deze Belgische road movie op zoek naar lokale oplossingen voor het mondiale klimaatprobleem. Van Gent naar Aalst, Flobecq, Brussel, Houthalen , Luik, Waimes en Malempré : telkens met een duurzaam vervoermiddel, dat spreekt.  Initiatieven in uiteenlopende domeinen komen aan bod: voeding, energie, mobiliteit, wonen en bouwen, waarbij zowel lokale overheden als burgers, organisaties en bedrijven betrokken zijn. Windmolens, fietsstraten, moestuintjes, zonnepanelen, plaatselijke voedselmarkten, dakisolatie, warmtenetten op basis van snoeisel of mest ... er gebeurt veel in ons land, en hopelijk inspireert deze reportage zowel publiek als politiek om de klimaatengagementen van de COP Parijs waar te maken.

U kunt via Vimeo hier de trailer van de film bekijken, en hier de volledige versie. De reportage mag in zijn geheel of gedeeltelijk gebruikt worden voor publieke presentaties (fora, studiedagen ...) mits dit ons vooraf even gemeld wordt via mail (koen.moerman@frdo.be) . Er is ook een DVD-versie in hogere resolutie beschikbaar voor vertoningen, die u via hetzelfde mailadres gratis kan lenen.