FRDO CFDD

FEDERALE RAAD VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

Gedeeld en duurzaam mobiel: uitreiking awards

Op 28 november werden in BEL Brussels (Tour & Taxis) awards uitgereikt aan deeleconomieplatformen die bijdragen aan een duurzame mobiliteit. De laureaten zijn: CoopCycle/Molenbike (fietskoerierdienst in Brussel), Dégage! (gedeeld vervoer vanuit de buurt)  en Cozycar (autodelen tussen particulieren).

Files, ongevallen, uitstoot van broeikasgassen en vervuilende stoffen, ruimtebeslag... onze huidige mobiliteit eist een zware tol. Er kan en moet wat veranderen, en de komst van nieuwe informatietechnologieën, in combinatie met een ander businessmodel, zal daar ongetwijfeld een rol in spelen. We hebben het dan meer bepaald over deeleconomieplatformen – tot voor enkele jaren nauwelijks bekend – die in snel tempo uitbreiden en kunnen bijdragen aan een duurzamere mobiliteit.

Om dergelijke initiatieven onder de aandacht te brengen en een duwtje in de rug te geven, reiken de FOD Economie, de FOD Mobiliteit en Vervoer en de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling dit jaar awards uit. Deze awards bekronen deeleconomieplatformen die het meest in de lijn liggen van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties.

Dit zijn de laureaten: (BROCHURE)

  1. CoopCycle/Molenbike (fietskoerierdienst in Brussel) (VIDEO)
  2. Dégage! (gedeeld vervoer vanuit de buurt) (VIDEO)
  3. Cozycar (autodelen tussen particulieren) (VIDEO)