FRDO CFDD

FEDERALE RAAD VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

Studie: Duurzaamheid van innovatieve economische modellen met focus op mobiliteit

Deelauto’s, deelfietsen, carpooling, elektrische steps, fietskoeriers ... Dankzij de ontwikkeling van informatietechnologieën zijn er de voorbije jaren nieuwe manieren ontstaan ​​om goederen te verplaatsen of te vervoeren. Zullen deze innovaties – zij het technologisch of organisatorisch – de groeiende mobiliteitsproblemen oplossen waarmee België wordt geconfronteerd? Zullen ze de realisatie van de klimaatakkoorden van Parijs mogelijk maken? Zullen ze de kwaliteit verbeteren van de lucht die we inademen? Welke soorten initiatieven moeten door de overheden worden gesteund en hoe?

Om deze vragen te beantwoorden, heeft de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling een studie gefinancierd die werd uitgevoerd door het studiebureau Transport and Mobility Leuven. Het volledige onderzoek is in het Nederlands gepubliceerd op de website van de raad (https://www.frdo-cfdd.be/nl/publicaties/andere ). Samenvattingen zijn beschikbaar in het Nederlands, het Frans en het Engels. De volledige tekst in het Frans verschijnt begin maart. Opgemerkt moet worden dat deze studie niet het standpunt van de raad of zijn leden vertegenwoordigt.

De studie zal worden gepresenteerd tijdens het evenement "Vlot en duurzaam mobiel", georganiseerd op 28 maart 2019 door de FRDO (zie details en registratie).

 

© Viktor Hanacek